En nombre del Padre, el hijo y el Santo Espíritu
De busreis van Nasca naar Arequipa zullen sommigen onder ons zich nog lang blijven herinneren.De meesten sliepen gelijk roosjes, maar rond 2 uur begonnen de darmen te reclameren op eten dat hun niet was bevallen.Alwoewel men op de bus enkel een plasje mag doen kon ik niet anders want de immodium heeft een tijdje nodig alvorens te werken...de rest laat ik over aan jullie verbeelding.In arequipa bevinden we ons op 2334 m hoogte.De El Misti, een slapende vulkaan van 5821m geeft de stad een poetische verschijning.
In La casa de mi abuela werden we hartelijk ontvangen, een mooie hotel met prachtige tuin en mooi zwembad.In de namiddag kwam een plaatslijke schone ons alles vertellen over de tweedaagse tocht van zondag en maandag naar de colca canyon. We zijn toch wel erg onder de indruk want we gaan een col oversteken van 5000 meter.Een wandeling door arequipa brengt ons langs de imposante kathedraal(met een orgel van Belgische makelij). Ondertussen genieten we van de vriendelijke mensen en de o zo moooooie kindjes!!!!!De volgende dag bezoeken we het monesteria de santa catalina, het is het belangrijkste religieuze gebouw van Peru en het duurt ruim 2 uur om het enorme complex met kloostergangen en plaza's te verkennen . Er wonen nu nog 30 nonnen,Polly heeft het geluk gehad om er eentje te zien...De prachtig kleuren en architectuur zijn gewoonweg enorm. s'Middags worden we op een lekker stuk taart getracteerd want vandaag is Hermine jarig!lekker...We kopen nog een voorraad cola - snoepjes voor morgen, dit zou helpen tegen de gevreesde soroche of hoogteziekte, onze diamox staat klaar..
De Frabels
Langs deze weg willen wij iedereen bedanken voor de felicitaties en gelukwensen,wij maken het hier goed zoals jullie kunnen volgen op de blog aan iedereen de groetjes
en dikke kussen voor onze kinderen en kleinkinderen Groetjes Hermine en Polly.
Hola Arequinos,
Nous sommes donc bien arrivés à Arequipa. Le voyage s'est bien déroulé pour la plupart d'entre nous, une seule personne a été prise de crampes intestinales et autres problèmes digestifs qui n'apportent rien à ce récit.
Arequipa est une grande ville avec beaucoup d'animation, il est très agréable de s'y ballader. La Plaza de Armas est impressionnante avec sa grande Cathédrale aussi longue que la place, avec à l'intérieur une orgue offerte par la Belgique!
Ici nous avons également croisé les premières grandes enseignes tel que Starbucks, Burger King et KFC. Ce matin la visite du monastère de Santa Catalina était une jolie expérience. Immense monastère construit en 1580, il n'est ouvert au public que depuis 1970, les murs rouges, oranges et bleus offrent une vue splendide sur cet immense dédale de ruelles. Une visite de plus de 2h a été nécessaire pour tout découvrir.
Nous avons également vu un pont construit par Gustave Eiffel, loin du centre ville, qui n'est en rien comparable à l'immense édifice que nous avons en France.
L'altitude commence à se faire ressentir mais pour le moment tout le groupe a l'air de supporter. Demain sera l'épreuve du feu puisque nous allons partir pour 2 jours dans le Canon del Colca où nous franchirons un col à 4900 mètres. En prévision d'un possible mal des montagnes (Soroche) nous avons acheté des bonbons au Coca et préparé notre petit médicament. Vous en saurez plus mardi matin!!
Les Frabels
spijtig, anders waren we nu aan't genieten van de lekkere hapjes en drank in de Dennestraat, nu zijn we aan 't luisteren naar de Zelemse rocknacht.
veel plezier en geef je ogen de kost, 't zal weeral de moeite zijn.
groetjes van ons
Gelukkige verjaardag voor Hermine xxx,
Mooie foto's en leuke verhalen , we kijken uit naar de volgende ! Groetjes aan iedereen .
De foto's zijn prachtig en zeker die met een Linkhoutse Peruaan erop.
Klinkt geweldig! Geniet ervan. Hier is trouwens alles oke. De was wordt gedaan & naar mijn weten zijn alle auto's nog intact. ;) Tot snel!
Aan ons Hermine nog van harte gefeliciterd met je 59 ste verjaardag, geniet nog met volle teugen.
felix en Georgette.
Aan ons Hermine nog van harte gefeliciteerd met je 59 ste verjaardag, geniet nog met volle teugen.
Van ons ook nogf eens een hele gelukkige verjaardag aan Hermine!! Met het tijdsverschil kan je de verjaardag toch extra lang vieren!! :-)
Voor de rest mogen de fantastische verhalen blijven komen en de nog meer geweldige foto's ook!!
Gewoon prachtig,geniet er nog van!
Heel leuk om het zo te kunnen volgen.
Nog veel plezier!