frabel-in-peru.reismee.nl

Lima : The End!

Onze 18-daagse trekking door zuid -peru zit erop.
We hebben 3 weken kunnen genieten van de prachtige natuur, de verscheidenheid van de verschillende streken en van
de hartelijkheid en de minzaamheid van de peruvianen.
We kunnen moeilijk zeggen waarvan we het meest onder de indruk waren. Maar wellicht nog het meest van de Peruvianen zelf.
De glimlach van de Peruviaans kindjes deed ons smelten.
Ze behandelden ons eerder als goede vrienden of familie dan als toeristen.
We hebben af en toe ook een beetje afgezien: van de lange (maar toch wel confortabele) busritten, de hoogte en de diarree.
Maar dat was toch maar een kleine bijkomstigheid bij de wijdsheid van de landschappen.
We hebben in Amantini ook ondervonden dat we niet meer in staat zijn om lang zonder ons gewone westerse confort te leven.
Nu denken we weer aan huis, de souveniertjes voor kinderen en kleinkinderen....
Uiteindelijk zullen we blij zijn als we jullie allemaal terug zien.

Tot slot nog een hartelijke dank aan onze gidsen van Peru; Dabby, Roberto, Eduardo, Carlos, Alejandro, Olga en Victoria,
Juan Carlos, en Carlos 2.

Ook een hartelijk dank voor jullie reacties vanuit het thuisfront. We vonden jullie reacties altijd even hartverwarmend.

Vanuit Lima.
Julie, Hermine, Polly, Corinne, Jos.

-----------------------------------

Après 18 jours de voyage à travers le Pérou nous voici de retour à notre point de départ : Lima.

Demain le retour en Europe. Il est l'heure pour nous de faire un petit bilan de ce voyage.

Ce qu'on a aimé :

- L'accueil des péruviens. Malgré l'écart de culture, notre statut de gringos et tout ce qui s'en suit ils ont toujours
fait de leur mieux et ont été très serviables et accueillants à notre égard.
- Les paysages : grandes villes, désert, océan pacifique, les Andes, le lac titicaca. Tant de paysages différents
mais tous magnifiques.
- L'expérience sur l'île d'Amantini avec un retour aux choses simples mais avec la rencontre d'Olga et Victoria, des
personnes avec le coeur sur la main comme j'en ai rarement rencontré.

Ce qu'on a un peu moins aimé :

- Seulement par moments, le statut de gringos où le seul but est de nous soutirer de l'argent. Mais au final ça
va avec le reste et ça n'a jamais été trop opressant.
- Les trajets en bus, parfois trop longs.
- Les quelques problèmes de santé liés à l'altitude et à la nourriture.

Ce que l'on retiendra :

- Le sourire des enfants.
- Le dévouement de nos guides : Olga et Victoria surtout, Dabby, Roberto et Eduardo, Carlos, Alejandro, Juan Carlos et Carlos 2.
....
- La 'rencontre' avec Mick Jagger

Et merci à vous pour les messages laissés tout au long de notre aventure.

Les Frabels bientôt de retour.

Elise

Wat een prachtige afsluiter!!
Ik heb elke dag (bijna) genoten van de mooie teksten en de prachtige foto's. Jullie hebben ons een beetje meegenomen naar Peru. Kom nu maar snel naar huis! x

ria

Welkom thuis !!!

Matthias

Jullie schrijfstijl evolueert blijkbaar mee met de reis, steeds beter ;). Ik kan niet wachten tot straks om de verhalen te horen!