frabel-in-peru.reismee.nl

El condor pasa

Vandaag worden we om 7.30 opgehaald door onze symphatieke gids Roberto, en chauffeur Eduardo.

2 guys français gaan ons groepje volledig maken, Julie is in de wolken tot de 2 fransen erbij komen, desillusie, gepensioneerden!
We krijgen eerst een vakkundige uitleg over hoe we coca blaren moeten klaarmaken die er voor gaan zorgen dat we minder last hebben van de hoogteziekte.
Iedereen sorteert blaadjes, de nerven moeten we eruit ritsen, we leggen er nog een soort harde as in en plooien een pakketje dat we tussen onze wang en tanden moeten laten zacht worden, en dan maar chikken...Ondertussen veel water drinken en nog cola bonbons eten, je zou dan minder high worden!
Het landschap veranderd snel en we komen de eerste vecugna's al tegen.
We stijgen in 1 uur tijd met 1500 meter en hebben toch wel wat last van zeurdende hoofdpijn, blijven chikken...
Bij een foto stop laat de kleine Rosalie onze harten smelten, iedereen met haar op de foto.
In yanke staat ons hotel aan de rand van de colca canyon, waar we na de lunch een 'korte' trekking maken naar de site van aiyuan.(3 uur), waarna we ons in thermale warmwaterzwembaden probeerden te ontspannen.Ze krijgen hun water van de borrelende, kokende beekjes uit de bergen rondom op een gemiddelde natuurlijke temp. van 85°.
Heerlijk!
Tijdens het avondmaal kwamen de kinderen van het dorp een dansje doen, en hebben we er ook moeten aan geloven.
Om 20.30 slapen want om 5.30 worden we gewekt.
Door de colca canyon(alweer onverhard) na anderhalf uur naar de Cruz lel Condor , waar we de condors met een spanwijdte van 4 meter over onze hoofden zien vliegen, indrukwekkend.
Daarna beginnen we opnieuw pakketjes te maken, want een oversteek over de col kunnen we niet ontlopen.
Morgen zijn we klaar voor een rit naar Puno(6uur), waar we de volgende overnachting hebben op het Titicacameer ,en waar we waarschijnlijk geen internet hebben.

Groetjes van de Frabels

------------------------------------------------------------

Après deux jours d'absence nous revoilà.

Deux jours pendant lesquels nous étions dans le Canon Del Colca. Par chance nous n'étions pas nombreux et étions dans un mini-bus : arrêts moins longs et plus de convivialité. Deux français de la région parisienne étaient avec nous, alors qu'Eduardo nous conduisait et Roberto nous donnait des explications en anglais, français et quelques mots en néerlandais.

Notre plus grande crainte : le mal des montagnes qui entraîne maux de tête, nausées, fatigue et autres situations inconfortables. Cela peut même aller jusqu'à des oedèmes pulmonaires et cérébraux... Roberto, tout à notre écoute, nous a enseigné 'l'art' du pliage des feuilles de coca que nous devions placer entre notre joue et nos dents, ensuite il était recommandé de macher ce petit paquet pour en extraire toutes les substances censées atténuer le mal des montagnes. Bonbons au coca et tisane au coca étaient également de la partie. Au final, pour la faire brève, nous n'avons par chance ressenti que des maux de tête.

Au niveau de la découverte de la nature : alpagas, vignognes et lamas le premier jour! Leur présence nous permettait de savoir plus ou moins à quelle altitude nous étions. Des mouettes des Andes, des ibis et des poules d'eau également.
Et ce matin nous avons vu des magnifiques condors des Andes qui nous survolaient. Impressionnant!!! Il peut atteindre 10kg (et 14 quand il a mangé) et fait 3 mètres d'envergure.
Moins impressionnant mais très mignon : le viscache croisement entre un lapin et un écureuil.

Quant aux activités proposées : ballade de 3h pour aller observer des ruines et ensuite se rendre à des bains d'eaux thermales. Cette ballade nous a épuisé, marcher à plus de 3400 mètres d'altitude demande beaucoup d'énergie. Avant le repas nous avons eu la visite d'enfants du village qui nous on fait une petite danse... à laquelle deux d'entre nous ont du participer.
Nombreux arrêts pendant lesquels Roberto nous expliquait la culture locale et les phénomènes géologiques.
Ce matin observation des condors et retour sur Arequipa en milieu d'après midi.

Au programme pour la suite : nous partons pour Puno, ville de départ pour le lac Titicaca où nous allons passer une nuit chez l'habitant. Sur l'île nous n'aurons pas internet, quant à l'hôtel à Puno nous ne savons pas encore si internet y sera accessible.

A la prochaine.

Les Frabels!

Elise

Waaauw, weer zo'n geweldig verhaal en zeer mooie foto's!!
Hebben jullie nu al een cavia gegeten?

Lieve

Elke morgen voor ik ga werken lees ik met veel plezier jullie verhalen. Ik denk dat het onvergetelijke reis gaat worden. De foto's zijn schitterend, vooral Jos als fotomodel.

Matthias

Indrukwekkende foto's. Het lijkt wel alsof jullie een professionele fotograaf bij jullie hebben. ;-). Het ziet er echt magnifiek uit. Geniet ervan!